MANON BARNOUW MINDFULNESS
Over Mij

Manon Barnouw

Mindfulnesstrainer

Sinds ongeveer 10 jaar zit ik in een Zen Boeddhistische meditatiegroep. Dit was mijn inspiratie om de opleiding tot trainer Mindfulness Based Stress Reduction te volgen. Na een lange onderwijscarrière heb ik de switch naar trainer gemaakt.

Ik ben er van overtuigd dat de basis van mindfulness, de Boeddhistische filosofie, goed is voor iedereen op persoonlijk vlak én in interactie met elkaar. Dit vormt voor mij een belangrijke drijfveer om als zelfstandig trainer met groepen aan de slag te gaan. Daarnaast ben ik gemotiveerd door mijn persoonlijke, positieve ervaringen met mindfulness tijdens mijn revalidatie na ernstige ziekte.
Dertig jaar heb ik met heel erg veel plezier in het onderwijs gewerkt, waarvan de laatste 17 jaar bij de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb hier verschillende functies, taken en rollen gehad. De meeste voldoening haalde ik uit het begeleiden van studenten bij het doen van onderzoek en bij hun studieloopbaan. Daarnaast heb ik onder meer gewerkt aan het vormgeven van het onderwijsprogramma. En heb ik negen jaar een leidinggevende functie gehad.

In de mindfulness training werk ik graag persoonsgericht, met een dosis nuchterheid en humor.