MANON BARNOUW MINDFULNESS
Training

Hoe ziet een mindfulness training eruit?

De Mindfulness Based Stress Reduction training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. We oefenen met verschillende meditaties. Denk aan een lichaamsgerichte (liggende) meditatie of geleide zitmeditaties gericht op je adem.
Elke sessie heeft een eigen thema. Voorbeelden hiervan zijn ‘de automatische piloot’, ‘stress en stressreacties’ en ‘bewust reageren op uitdagingen’. Het bespreken van deze thema’s en je eigen ervaringen met het thuis oefenen zijn onderdeel van de training. De stiltedag is helemaal gevuld met meditaties.

8
Bijeenkomsten
2.5
Uur durende sessies
1
Stilte-dag
Tijdens de training leer je door meditaties aandachtig te zijn. We maken onderscheid tussen formele meditatieoefeningen zoals de lichaamsgerichte meditatie en informele aandachtsoefeningen in het dagelijkse leven.
Steeds vaker mindful leven is een vaardigheid die training en oefening vergt. Daarom vraag ik je om tijdens de training elke dag thuis een meditatieoefening te doen.

Door te mediteren leer je je aandacht te richten en word je bewuster van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen. Hierdoor kan je bewuster en gerichter reageren op bijvoorbeeld vervelende situaties, stress of piekergedachten.
Wat kan de Mindfulness training je opleveren?
  • Meer stressbestendigheid en (dus) minder stress
  • Meer grip op je gewoontepatronen, bijvoorbeeld op je perfectionisme of een te groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Bewuster reageren op vervelende situaties
  • Doeltreffender met je emoties omgaan, bijvoorbeeld met angst of frustraties
  • Minder piekeren en malen

Waarom zou je een mindfulness training willen doen?

Omdat je net iets vaker wil stilstaan in plaats van door te gaan. Omdat je je grenzen beter wilt leren kennen. Omdat je wat meer ruimte voor jezelf wil maken in plaats van je te laten leiden door je agenda. Omdat je beter wil omgaan met lastige situaties. Omdat je bewustere keuzes wil kunnen maken. Om minder stress te ervaren.

Praktische zaken

Ik geef de training in principe in een groep. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. De kosten van de gehele training bedragen € 400. Omdat ik ‘mindfulness trainer 1’ ben vergoedt je zorgverzekeraar, wanneer je aanvullend verzekerd bent, een deel van de kosten.
Je kunt ook eens bij je werkgever informeren of deze bereid is een bijdrage in de kosten te doen.

Ik geef de training in en rondom Utrecht. Wil je meer informatie over precieze data, plaats en tijden, heb je inhoudelijke vragen over de training? Of twijfel je of het iets voor je is? Neem dan contact met mij op.
Voorafgaand aan de training hebben we eerst een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek.

En wil je liever een individuele mindfulness training volgen? Ook dan kan je contact met mij opnemen om deze mogelijkheid te bespreken.